Algemene psychologische begeleiding

Kinderen en adolescenten

Tijdens een begeleiding is het netwerk van het kind of de jongere zeer belangrijk. Ouders zijn namelijk de experten over hun kinderen. Als therapeut kan je enkel naast het gezin komen staan en proberen het perspectief te verruimen zodat de gezinsleden zelf tot nieuwe oplossingen komen. Door samen te werken bereiken we de beste resultaten.

We begeleiden kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar, die in de knoop zitten met hun gevoelens, gedragsproblemen vertonen of gewoon even de weg kwijt zijn. Als je als ouder(s) bezorgd bent over de ontwikkeling van je kind, dan kan je steeds vrijblijvend contact opnemen.

Verloop van ons traject

Kennismaking

Je neemt contact op via e-mail of via het contactformulier. We plannen een telefoongesprek in om jouw hulpvraag te verhelderen en wensen te bespreken.

Intakegesprek

Na ons telefoongesprek volgt er een intakegesprek waarin we elkaar beter leren kennen. We nemen de tijd een duidelijker beeld te krijgen van de situatie en jouw verwachtingen. Dit gesprek gaat door in de praktijk en duurt maximaal 90 minuten. Dit gesprek geeft reeds een indicatie van wat je precies zoekt of  nodig hebt. Dit geeft ons alvast eerste aanknopingspunten naar aanpak toe.

Kind- en oudersessies

Is er een match en gaan we samen verder, dan plannen we vervolgsessies in. Afhankelijk van de vraag en noden, gaan we individueel en/of met het gezin aan de slag. De sessies duren 45-55 minuten en gaan door in de praktijk.

Evaluatie/Afronding/Overbrugging

Na 3 sessies plannen we een evaluatiegesprek in. Zo kunnen we afstemmen en bijsturen waar nodig. We bespreken of er nog sessies volgen of dat je wenst af te ronden. Je ontvangt hierover een verslag.

Soms blijkt meer gespecialiseerde hulp nodig. We bekijken dan welke dienst het best in aanmerking komt. Om eventuele wachttijden te overbruggen, kunnen we samen nagaan op welke manier ‘overbruggingshulp’ geboden kan worden.

Tarieven Niels

  • Diagnostiek:
    • Intelligentieonderzoek: €200
  • Kinderen en adolescenten:
    • Individuele begeleiding: €50
    • Oudergesprek: €50
    • Gezinsgesprek: €50

Betalingen gebeuren contant of via een banking-app. Indien je graag een factuur/bewijs wenst kan je dit vragen. De verschillende mutualiteiten en verzekeringen hanteren verschillende regels m.b.t. een al dan niet gedeeltelijke terugbetaling van psychologische/psychotherapeutische gesprekken. U vindt hierover informatie op de website van uw mutualiteit. Indien je nog met vragen zou zitten spreek dan gerust je psycholoog aan.

Tarieven Katrien

Beschikbaarheid & Tarieven

Groepspraktijk De Cocon: woensdag vanaf 12u
60 – 90 min = 65 euro
45 – 55 min = 55 euro

Elektronisch Dossier – eenmalige kost van 5 euro.

Betalen kan je op het einde van de sessie middels de Payconiq app. Deze app kan je gratis downloaden. Informeer bij je mutualiteit naar terugbetalingmogelijkheden.

Gesprek annuleren

Een gesprek kan tot 24u op voorhand geannuleerd worden. Dit kan telefonisch, per mail of sms. Indien je te laattijdig verwittigt, wordt er 10 euro aangerekend.

Meer info?

Een vraag of wens je meer informatie?
Contacteer ons.