Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra zorg nodig om het nieuwe leven te dragen en te voeden en om jezelf hierbij ontspannen en energiek te blijven voelen. Yoga geeft een antwoord op deze behoefte. Je lichaam wordt voorbereid om ‘het geboorte geven’ op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven. Ook je baby geniet mee van de ontspanning, rust en het contact dat tussen jullie ontstaat.

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een hele andere vorm van yoga. Yoga is ontworpen voor een lichaam dat niet zwanger is. Zelfs al ben je gewoon yoga te doen, je zal voelen dat deze oefeningen ‘doen’ geen antwoord meer biedt op wat je zwangere lichaam met al de veranderingen nodig heeft. Het is niet de courante yoga met enkele aanpassingen voor de zwangere vrouw, vooral wat ze niet meer mag en kan doen (wat vaak frustratie geeft).

Zwangerschapsyoga vertrekt volledig van het zwangere lichaam en de behoeften die dan op de eerste plaats komen. Hierin worden op een heel geconcentreerde en functionele manier deze yoga-technieken gebundeld om een zwangere vrouw en de natuurlijke bevalling te ondersteunen en voor te bereiden. We concentreren ons op de nieuwe kansen en vermogens die je ter beschikking krijgt tijdens de zwangerschap.

Werkwijze

Een reeks zwangerschapsyoga is voor vrouwen in elk stadium van hun zwangerschap, bestaat uit 10 lessen en heeft een bewuste opbouw.

Op de eerste plaats staat GENIETEN van je zwangerschap, je lichaam, je baby, het leven… Je leert natuurlijke technieken aan die je helpen om te gaan met pijn, spanning, onrust, angst, emoties, gedachten… Je leert de weg te maken van pijn naar innerlijke kracht en overgave. Hierbij speelt de ademhaling een heel belangrijke rol. Een bewuste ademhaling en ontspanning biedt een enorme hulp bij de fysieke uitdagingen van je zwangerschap, maar ook bij de arbeid, de geboorte en het moederschap. Het brengt rust in zowel je lichaam als geest doordat je fysieke en emotionele spanningen steeds beter kan loslaten. Tijdens de partnerles wordt je partner uitgenodigd om samen voor te bereiden op de bevalling en op het ontvangen van jullie kindje!

Wil je graag deelnemen aan een reeks of wens je meer informatie? Bel me gerust op zodat ik je vragen kan beantwoorden.

Kris Theunis

Algemene kinesitherapie, Pre- en postnatale kinesitherapie, Babymassage -en yoga, Doula, Zwangerschapsyoga

Over Kris

Ik ben in 1996 afgestudeerd als master in de kinesitherapie aan de KULeuven en werkte daarna een specialisatiejaar af in de sportkinesitherapie. Ik behaalde daarnaast ook een diploma als manueel therapeute.

Na mijn afstuderen in 1997 kon ik onmiddellijk aan de slag in een multidisciplinair gezondheidscentrum in Genk. Hier bouwde ik heel wat expertise op, zoals de behandeling van rug- en nekklachten, revalidatie na trauma of operatie, pre- en postnatale kinesitherapie, ademhalingsoefeningen… zowel individueel als in groepssessies.

In de loop van mijn carrière, en na het afronden van een opleiding zwangerschapsbegeleiding bij Lief Portael, werd alsmaar duidelijker dat mijn passie ligt in de wondere wereld van zwangerschap en geboorte. Via verschillende bijscholingen en workshops ben ik mij hier meer en meer in gaan verdiepen.

Zo volgde ik onder andere een opleiding tot doula. Deze opleiding focust zich voornamelijk op het empoweren, informeren en aanmoedigen van zwangere vrouwen en vraagt vaardigheden als emotionele intelligentie en empathisch vermogen, interpreteren van lichaamstaal en leren vertrouwen op je intuïtie en gevoel.

Meer info?

Een vraag of wens je meer informatie?
Contacteer ons.