Babymassage is een manier om in één van de belangrijkste levensbehoeften, naast voeding en rust, te voorzien, namelijk aangeraakt worden.

Door je baby te masseren geef je hem een veilig en geborgen gevoel, hij voelt jouw liefde en affectie, het is quality time voor jullie beiden met elkaar en dat versterkt de band en het hechtingsproces.

Je baby ontdekt de verschillende delen van zijn lichaam, dat hij armpjes en beentjes heeft, hij raakt vertrouwd met zijn lijfje en dat geeft hem een gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De combinatie met baby-yoga maakt dat we beweging gaan koppelen aan de aanraking of massage. Yoga betekent verbinding, het gaat om de interactie tussen jou en je baby, op een aangename en speelse manier. Je laat je baby op een positieve manier omgaan met stress en prikkels.

Kortom, een blije en tevreden baby die zich goed in zijn vel voelt, zorgt voor een blije en tevreden ouder.

Effecten van babymassage en -yoga

  • werkt rustgevend en ontspannend voor heel het organisme.
  • stimuleert de bloedsomloop, de spijsvertering en het hormonaal systeem
  • bevordert de (diepe) ademhaling
  • zorgt voor een betere slaap
  • verhoogt de weerstand
  • biedt ondersteuning voor jou als ouder bij ongemakken zoals bijvoorbeeld darmkrampjes of verstopping, reflux en voorkeurshouding
  • versterking en versoepeling van de spieren
  • stimuleert de ontwikkeling van alle zintuigen.

Tijdens sessies babymassage en -yoga worden jou massagetechnieken en yogaoefeningen aangeleerd, die je makkelijk thuis met je baby kan doen. Het belangrijkste is echter om te handelen vanuit je eigen intuïtie. Hoe meer je masseert, hoe meer je leert hierop te vertrouwen.

Tarieven

Voor een individuele sessie van 1 uur babymassage en -yoga betaal je 35 euro.

Kris Theunis

Algemene kinesitherapie, Pre- en postnatale kinesitherapie, Babymassage -en yoga, Doula, Zwangerschapsyoga

Over Kris

Ik ben in 1996 afgestudeerd als master in de kinesitherapie aan de KULeuven en werkte daarna een specialisatiejaar af in de sportkinesitherapie. Ik behaalde daarnaast ook een diploma als manueel therapeute.

Na mijn afstuderen in 1997 kon ik onmiddellijk aan de slag in een multidisciplinair gezondheidscentrum in Genk. Hier bouwde ik heel wat expertise op, zoals de behandeling van rug- en nekklachten, revalidatie na trauma of operatie, pre- en postnatale kinesitherapie, ademhalingsoefeningen… zowel individueel als in groepssessies.

In de loop van mijn carrière, en na het afronden van een opleiding zwangerschapsbegeleiding bij Lief Portael, werd alsmaar duidelijker dat mijn passie ligt in de wondere wereld van zwangerschap en geboorte. Via verschillende bijscholingen en workshops ben ik mij hier meer en meer in gaan verdiepen.

Zo volgde ik onder andere een opleiding tot doula. Deze opleiding focust zich voornamelijk op het empoweren, informeren en aanmoedigen van zwangere vrouwen en vraagt vaardigheden als emotionele intelligentie en empathisch vermogen, interpreteren van lichaamstaal en leren vertrouwen op je intuïtie en gevoel.

Meer info?

Een vraag of wens je meer informatie?
Contacteer ons.