Algemene kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk de zorg voor het lichaam via beweging. Ze focust zich op de behandeling van aandoeningen aan het bewegingsstelsel. De voornaamste doelstelling van kinesitherapie is het behouden en verbeteren van de kwaliteit van bewegen. Dit gebeurt in een wetenschappelijke omkadering die gesteund wordt door medische evidentie.

Wanneer ga je naar de kinesist?

Een behandeling, of therapie, bij een kinesitherapeut is erop gericht om acute of langdurige bewegingsklachten te laten verdwijnen of zo veel mogelijk te herstellen. Je komt bij een kinesist terecht na doorverwijzing van een huisarts of specialist. Zo kom je in aanmerking voor een terugbetaling van je ziekenfonds.
Als kinesiste sta ik in voor de behandeling van heel wat uiteenlopende klachten zoals:

  • (Lage) rugpijn
  • Nekpijn en hoofdpijn: duizeligheid, whiplash, spanningshoofdpijn…
  • Sportletsels of klachten na overbelasting: spier- en peesscheuren, tenniselleboog, enkeldistorsies, jumpersknee…
  • Revalidatie na een trauma of operatie: totale knie- of heupprothese, fracturen aan ledematen…

Wat doe ik als kinesiste?

De revalidatie gebeurt steeds in samenwerkingsverband waarbij ik, als kinesiste enerzijds, de behandeling opstart en anderzijds jij, als patiënt, aanleert hoe je best tot zo functioneel mogelijk bewegen komt. Ik probeer jou inzicht te geven in het probleem of letsel, zodat je zelfstandig thuis de aangeleerde oefeningen kan verderzetten. Zo word je je bewust van je bewegingen en krijg je meer en meer vertrouwen in je lichaam. Je ontdekt wat werkt en wat niet, en hoe je problemen in de toekomst kan voorkomen.

Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Op basis van een zorgvuldige intake bekijk ik welke aanpak voor jou het meest geschikt is. Ik werk individueel en hoofdzakelijk manueel.

Ik beschik over een ruim assortiment aan technieken om je herstel te bevorderen, zoals manuele therapie, stretching, massage, taping, aanleren van een betere houding, oefeningen…

Tarieven

Vaak voorkomende aandoeningen
Tarief Normale tegemoetkoming Verhoogde tegemoetkoming
1ste Zitting € 31,00 € 25,11 € 28,61
Zitting 2-9 € 25,00 € 19,11 € 22,61
Zitting 10-18 € 22,26 € 16,37 € 19,87
Zitting 19-… € 22,26 € 7,40 € 9,39
Acute F-pathologie
Tarief Normale tegemoetkoming Verhoogde tegemoetkoming
Zitting 1-20 € 25,00 € 19,52 € 22,88
Zitting 21-60 € 22,26 € 16,78 € 20,14
Zitting 61-… € 22,26 € 8,17 € 9,80
Chronische F-pathologie
Tarief Normale tegemoetkoming Verhoogde tegemoetkoming
Zitting 1-20 € 22,26 € 16,78 € 20,14
Zitting 21-60 € 22,26 € 13,36 € 17,81
Zitting 61-… € 22,26 € 8,17 € 9,80

Kris Theunis

Algemene kinesitherapie, Pre- en postnatale kinesitherapie, Babymassage -en yoga, Doula, Zwangerschapsyoga

Over Kris

Ik ben in 1996 afgestudeerd als master in de kinesitherapie aan de KULeuven en werkte daarna een specialisatiejaar af in de sportkinesitherapie. Ik behaalde daarnaast ook een diploma als manueel therapeute.

Na mijn afstuderen in 1997 kon ik onmiddellijk aan de slag in een multidisciplinair gezondheidscentrum in Genk. Hier bouwde ik heel wat expertise op, zoals de behandeling van rug- en nekklachten, revalidatie na trauma of operatie, pre- en postnatale kinesitherapie, ademhalingsoefeningen… zowel individueel als in groepssessies.

In de loop van mijn carrière, en na het afronden van een opleiding zwangerschapsbegeleiding bij Lief Portael, werd alsmaar duidelijker dat mijn passie ligt in de wondere wereld van zwangerschap en geboorte. Via verschillende bijscholingen en workshops ben ik mij hier meer en meer in gaan verdiepen.

Zo volgde ik onder andere een opleiding tot doula. Deze opleiding focust zich voornamelijk op het empoweren, informeren en aanmoedigen van zwangere vrouwen en vraagt vaardigheden als emotionele intelligentie en empathisch vermogen, interpreteren van lichaamstaal en leren vertrouwen op je intuïtie en gevoel.

Meer info?

Een vraag of wens je meer informatie?
Contacteer ons.